Николай Василев

Мостът между мечтите и кариерата

Nikolai Vasilev
Представяне

Николай Василев е управляващ партньор в Експат Капитал, най-голямата независима компания за управление на активи в България. Бил е член на две правителства на Република България, като последователно е заемал позициите на вицепремиер и министър на икономиката, вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията, министър на държавната администрация и административната реформа.

Преди това е бил старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон, както и асоцииран директор на UBS (UBS Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон, където работи в сферата на акции и развиващи се пазари. Живял е в 6 държави на 3 континента. Учил е в Университета Brandeis (САЩ), в Университета Keio (Токио, Япония), в Щатския университет на Ню Йорк (САЩ) и в Университета за икономически науки в Будапеща (Унгария).

Притежава степен CFA (сертифициран финансов аналитик). Автор е на три книги – „Енергия“ (2009 г.), „Меню за реформатори“ (2014 г.) и „Кариера или не?“ (2018 г.). Той ще разкаже за моста между амбициите и мечтите на младите хора и граденето на кариера в днешно време.